header

ACHTERGROND

Opleidingen:

Mijn scholing/opleiding bestaat uit twee verschillende takken; een technische en een sociale. D.w.z. in aanvang een technische opleiding van middelbaar t/m A1 lange type.

Dan ben ik agogiek gaan studeren(jaren 70) A1 lange type, en aanvullende diverse therapeutische trainingen (meestal integrale benadering lichaam en geest).

Begin jaren  80 ben ik gestart met de eerste Haptonomie scholing in Nederland. Vervolgens heb ik de haptonomie scholingen gevolgd in Frankrijk aan het CIRDH van Frans Veldman sr. en alle scholingen aan het WIH van Frans Veldman jr. in de begin jaren 90.

Ik heb mij hier in België sinds 1992 gevestigd als Haptopsychotherapeut.

Spirituele weg:

Sinds mijn jeugd ~ 16jr., en vooral vanuit vroegere diepe ingrijpende ervaringen als kind, en bijkomende inzichten, ben ik altijd bezig geweest met religie en spiritualiteit.
Via basisreligie groepen (van de jaren 60/70) , regelmatige bezoeken aan Taizé, jeugd- en jongeren projecten vanuit het bisdom, en intensieve verblijven/trainingen in kloosters, ben ik al snel met meditatie, stilte en Zenbeoefening gestart( begin 70).
Na ontmoetingen en trainingen bij K. Graf Von Dürckheim (Duitslnd/Zwitserlnd), Jacques Casterman(Frankrijk), de sangha van Taisen Deshimaru(Parijs en Zd. Frankrijk), en een levensweg met intensieve Zenbeoefening, ben ik nu student van de leken Zenschool Sanbô-Kyôdan (Kamakura, Japan) en in de leer bij trappist en Zenmeester Jef Boeckmans (Toku-Un Roshi).

Naast mijn haptopsychotherapeutische praktijk, leid ik nu ook de Zendo-Antwerpen (zelfde huis en adres) , waar men Zazen, meditatie kan beoefenen en begeleiding kan krijgen betreffende spirituele en Zingeving vragen.